10:48

Resepi Biskut Raya Terkini


Resepi Biskut Raya Terkini


Bahan-bahan untuk biskut nastar:


100 g margerin
150 g mentega
50 g gula halus
100 gram keju parut
300 gram tepung gandum sifter
3 biji kuning telur
1/2 telur kacang putih
1/2 sudu teh vanila
1 sudu besar tepung jagung dalam pengayak yang
susu tepung 1 sudu besar
1/2 sudu kuning

bahan Poland:


1 biji telur
1 mentega sudu dalam cecair goncang longgar
keju parut

bahan-bahan jeli nanas:


1 nanas
75 gram gula
mentega 1 sudu besar
kayu manis

Cara untuk membuat jeli nanas:


Keluarkan tulang dan mata nanas pusat, telah diganggu pengadun.
Nanas masak sehingga kering dan pengenalan gula.
Ulas kayu manis dan mentega, dan masak sehingga kering.

Cara membuat biksut nastar:


Dalam margerin, mentega, vanila dan gula tepung terlalu lembut.
Tambah telur pada kulit selama 2 minit.
Masukkan keju parut, tepung gandum, jagung, susu tepung, kuning telur, dan huru-hara hingga rata.
Percetakan dengan picagari gigi memanjang, meletakkan nanas dan roll.
Polishing biskut nastar Poland, dan pemindahan ke lembaran penaik.
Fuel biskut nastar dalam ketuhar dengan suhu 165 darjah selama 15-20 minit sehingga masak.

You Might Also Like

0 comments

Komentarlah dengan bijak