Resepi Batang Buruk Kacang Hijau |
bahan-bahan:
● 600 gram tepung gandum
● 300 gram tepung beras
● kelapa 1 biji
● 600 gram kacang hijau
● 400 gram gula (mix)
● 3 biji telur
● minyak menggoreng
cara:
1. Panaskan santan sehingga mendidih. Tutup api dan menyejukkan susu.
2. Sangai kacang hijau dan menghilangkan kulit. Kisar sehingga sebati. Campurkan dengan gula dan ketepikan.
3. bangunan Perancis kelapa tepung yang telah masak. Tambah telur dan awal.
4. Lipat hirisan lemon dan penyertaan 2cm x saiz 3cm. Pusingan, membolehkan lubang sederhana.
5. kepingan kecil dan goreng.
6. Apabila jelas, keluarkan dan mengisi bahagian tengah dan berlubang dengan campuran gula dan kacang hijau tadi.
0 comments
Komentarlah dengan bijak