19:07

Resepi Kuih kapit atau sepit


bahan-bahan


500G tepung gandum
500G gula kastor (untuk mengurangkan gula jika ia tidak suka manis)
3 cawan (penggunaan santan jika mereka kek lemak) santan
3 biji telur
½ sudu teh garam - masukkan santan dan kacau
Minyak untuk menggoreng


Caranye



  • Pukul telur sehingga kembang.
  • Masukkan santan dan tepung berselang seli dengan gula. Doh tidak boleh terlalu tebal atau terlalu nipis.
  • Panaskan minyak di dalam templat tenggelam.
  • Letakkan satu sudu campuran dan mengenakan acuan, goreng sehingga perang keemasan.
  • Apabila mereka dijangkiti kulit luar negara perang, dan ia adalah yang matang. Mengikis kulit mati dan roll atau dilipat lembaran cookie pengapit sebaik sebelum pengerasan.
  • Simpan dalam bekas kedap udara. Sesuai untuk semua majlis berkhidmat sepanjang tahun.
  • Saiz acuan pengapit kek 4½ "
  • resipi kek sila picit atau Capet menulis atas jadual boleh memulihkan ruang tamu semasa Hari Raya ini.Semoga perayaan yang akan ditukar dimeriahkan dengan makan, makan kek lazat Hari Raya.

You Might Also Like

0 comments

Komentarlah dengan bijak