bahan-bahan
500G tepung gandum
500G gula kastor (untuk mengurangkan gula jika ia tidak suka manis)
3 cawan (penggunaan santan jika mereka kek lemak) santan
3 biji telur
½ sudu teh garam - masukkan santan dan kacau
Minyak untuk menggoreng
Caranye
- Pukul telur sehingga kembang.
- Masukkan santan dan tepung berselang seli dengan gula. Doh tidak boleh terlalu tebal atau terlalu nipis.
- Panaskan minyak di dalam templat tenggelam.
- Letakkan satu sudu campuran dan mengenakan acuan, goreng sehingga perang keemasan.
- Apabila mereka dijangkiti kulit luar negara perang, dan ia adalah yang matang. Mengikis kulit mati dan roll atau dilipat lembaran cookie pengapit sebaik sebelum pengerasan.
- Simpan dalam bekas kedap udara. Sesuai untuk semua majlis berkhidmat sepanjang tahun.
- Saiz acuan pengapit kek 4½ "
- resipi kek sila picit atau Capet menulis atas jadual boleh memulihkan ruang tamu semasa Hari Raya ini.Semoga perayaan yang akan ditukar dimeriahkan dengan makan, makan kek lazat Hari Raya.
0 comments
Komentarlah dengan bijak