13:20

Resepi Ayam Butter Mudah Kebanyakan Delicious

Sudah tentu anda sangat sering mendengar makanan India tipikal yang salah, bukan? Terutama bagi pencinta filem india, ayam makanan dipanggil mentega adalah sangat sering menyebut, jadi ia bukan hanya satu india filem sahaja terkenal tetapi biasa india makanan juga banyak terkenal kerana ia secara tidak langsung banyak filem india menyebut makanan khas mereka supaya makanan khas india banyak di ketahui dunia.

Pasti untuk menjadi satu penghormatan besar jika makanan yang tipikal kawasan boleh menjadi terkenal di seluruh dunia, seperti ayam mentega menganggap bahawa ini adalah india makanan biasa. Biasanya dikenali sebagai ayam mentega, ayam mentega itu sendiri sebenarnya mempunyai makna yang ayam mentega. Lot rempah adalah mandatori untuk digunakan jika kita ingin makanan dengan nama ayam mentega yang adalah khas masakan India ini.

Resepi Ayam Butter


Biasanya ini adalah hidangan ayam mentega di olah dari bahan-bahan asas daging ayam yang telah mengambil tulang-tulang, maka ia akan membolehkan kita untuk mengambil makanan ini india ayam mentega. Oleh kerana ramai yang bertanya bagaimana untuk membuat ayam mentega, oleh itu, pada ketika ini myannas.com akan menjemput anda untuk membincangkan ayam resipi mentega atau resipi ayam mentega sudah tentu semua ayam resipi mentega dalam halomuda.com sangat mudah.



Resepi ayam Butter Mudah Kebanyakan Delicious


Bahan-bahan Resipi Butter Chicken


1 cili merah, menyesuaikan citarasa anda
Garam secukup rasa
1/2 segmen Kunyit
1 keping bunga pekak / cokmar
1/2 segmen Ginger
3 keping tomato segar
160 ml krim Memasak
4 ulas bawang putih sahaja
2 keping Bawang
550 gram fillet daging dada ayam atau peha
1 cawan yogurt Plain
2 sudu besar serbuk cili halus
160 gr mentega tanpa garam
2 biji Ulas
1 sudu besar serbuk bawang putih
serbuk halia 1 sudu besar
1 sudu besar serbuk kunyit
3 biji Cumin

Cara Membuat dan Langkah Resipi Butter Chicken



  • resipi ayam mentega langkah pertama adalah untuk memotong ayam menjadi kepingan.
  • Beri 1 sudu teh perasa dengan garam, bawang putih, halia, kunyit dan cili merah 1 sudu besar setiap kursus.
  • Gaul yogurt, gaul, dan dibiarkan di dalam peti sejuk selama 30 minit.
  • Anda boleh menukar bentuk perasa serbuk dengan herba yang dibuat oleh melembutkan sendiri.
  • Memasak sampai ayam menggunakan separuh mentega yang telah disediakan dan kacau-goreng sehingga warna bertukar kepada coklat kekuningan, kemudian ketepikan.
  • butternya Stengah lagi digunakan untuk memasak sampai ulas, biji jintan dan bunga juga pekak / cokmar. Sila kacau sehingga mengeluarkan aroma yang kaya.
  • Langkah seterusnya dalam resipi ayam mentega adalah untuk memasukkan hirisan kunyit, halia, bawang putih dan chutney.
  • Setelah bawang sekali-kali, keluarkan rempah dari kuali.
  • Langkah seterusnya adalah memasukkan cili dan tomato ketulan, kemudian masak sehingga 10 minit.
  • Anda boleh menambah serbuk cili halus secukup rasa.
  • Semuanya selesai tumis sehingga layu, sila tambah garam secukup rasa dan kemudian tuangkan krim memasak. Sesungguhnya kacau sehingga krim campuran dengan bahan-bahan lain.
  • Tunggu api sederhana selama 5 minit, kemudian masukkan ayam, kacau sehingga sebati dengan baik.
  • Sila berasa bebas untuk rasa dan masak sehingga sekurang rasa perisa bergaul dengan baik dengan ayam.
  • resipi ayam Butter biasanya dihidangkan dengan nasi atau roti, nasib baik.
Resepi Ayam Butter Mudah Kebanyakan Delicious

You Might Also Like

0 comments

Komentarlah dengan bijak