07:59

Resepi Pau Kukus Lembut dan Gebu

Resepi Pau Kukus Lembut dan Gebu


bahan-bahan

ladu tepung 350gm
11/2 sudu memendekkan (memendekkan membuat beg putih)
2 sudu teh serbuk roti perbuatan double (mengikut detik Pau)
Sedikit garam
1/2 sudu teh baking Sowicnr (jika takde takpe) jika kita beg gebu terlalu lembut Ji
1 sudu besar susu pekat

Perkara B

2 sudu teh yis
3 / 4-1 cawan air suam
gula 1 sudu besar

Cara Membuat

1. B adalah bahan campuran bersama-sama dan memasukkannya ke dalam cawan bekas / besar dan tutup dan biarkan selama 5 minit
2. Campurkan semua bahan kecuali shortening dan gaul rata terlebih dahulu dan pengenalan gabungan dipendekkan dengan baik (seperti terperinci) yis segar tuangkan air perlahan-lahan. Uli sehingga tangan anda melekit dan licin.
3. tidak menguli terlalu lama sehingga doh menjadi licin ye..uli Ji
4. Perap selama 15 minit, tahap doh haba suam2 Ji (Perap Ne Bo doh mesti ditutup dari sini Jeb angin mungkin mahu berendam di masuk..tak cerita atau Tupperware atau plastik untuk menampung hanya kain yang lembap
5. bulat2 doh (dalam 25-30gm) dan kemudian diratakan dan masukkan inti dan tutup di belakang mereka. Bulat2 dan sehingga permukaan dan selimut lembut dan plastik kecil digali. Park dan kemudian pada pertama tetapi tidak stim yang stim lagi tau..saya terus di taman pada masa lalu supaya beg Tu Jie yang sebulat suara. Tidak memerlukan pindah2 seperti. Jangan jadi hanya berhenti (batang) cendawan ..ambil yang tidak baik sedikit untuk silinder.
6.'m bersedia untuk pan pengukus dan gosok permukaan dengan beg berus. Adakah tidak nipis dan tidak terlalu tebal ...
7. Rendam dipinda (permukaan kuali untuk menutup) untuk 20-25. Saya berpecah pucuk beg Cat luar
8. Sebelum itu, kita perlu panaskan periuk stim kepada kami. ladu kukus selama 12 min're bersedia untuk membuka tudung stim keluar sedikit tuk Ji pertama dan kemudian keluarkan pengukus pan bahawa terdapat Bao Tu ..
9. Buat lubang tengah2 mengekang kejatuhan (batang) dalam campuran koko dan mengisi kekosongan ... make-up dan wap belakang selama 3 minit. Pau kecenderungan kukus juta meter padu masa Nak Balik DlmGambar untuk ... Ready!

cendawan keju asas

2 biji bawang besar, potong dadu
3 ulas bawang putih, potong dadu
3 sudu besar minyak masak
2 keping pengeluaran, potong ayam dadu
10 biji cendawan Shitai dibangunkan kecil2 pertama lembut dalam air panas dan kemudian memotong
Salt
kiub lada besar
1 sudu sup ayam

sos putih

mentega 1 sudu besar
Tepung 1 sudu besar
susu 1 cawan
3 keping keju cheddar

Cara Buat

Tumis bawang besar dan bawang putih hingga harum, masukkan ayam dan cendawan pengeluaran dan Shitai ayam pasir. Biarkan ia udara kering sehingga ..perisakan dengan secubit besar garam dan lada dimasukkan. Matikan api

sos papan putih

Panaskan mentega dan menambah gandum rentak jantung huru-hara
Kemasukan susu segar dan kacau lagi dan kemudian masukkan sos melekit cheese..dah putih agak dimasukkan ke dalam campuran cendawan sama rata masak, kacau sehingga agak2 kering sedikit. Biarkan ia sejuk baru boleh masukkan ke dalam adunan.


Chocolate isyarat (yang saya sendiri dah ni kurangnya jumlah)


Tepung beras 1 sudu besar
serbuk koko 1 sudu
air 6/5 sudu

(Campuran ini dan kacau untuk membersihkan detik sapu pada permukaan cendawan pada masa akan datang)

* Tips


Tembak lalu teras boleh menguli sehingga permukaan licin


periuk pengukus dengan kain penyerap tudung

masa Pau saya masak sedikit JE tudung bukak kapal pertama supaya penggunaan stim untuk .. baru boleh mengambil pengukus pan Tu .. (saya mempunyai periuk pengukus 3 dan satu bahagian air bahagian, satu bahagian dari yang lain menembak beg dan penutup nipis, meliputi) Resepi Pau Kukus Lembut dan Gebu

You Might Also Like

0 comments

Komentarlah dengan bijak