09:24

Resepi Bubur Jagung dalam Tin

Resepi Bubur Jagung dalam Tin


Bahan-bahan untuk bubur jagung yang:


2 jagung, dihiris
1 tin santan
4 cawan air
MHS gula perang citarasa
Gula untuk rasa
benih jagung 1/2 cawan
daun pandan
Garam secukup rasa

Cara untuk membuat resipi untuk bubur jagung:


Didihkan air dalam periuk sehingga mendidih.
Masukkan sagu sagu dan masak sehingga kembang.
Kemudian, masukkan sagu dalam mangkuk dan sejukkan.
Tambahkan jagung dan santan, gula merah, gula dan daun pandan di dalam mangkuk.
Cook jagung dengan api yang sederhana sehingga sos mendidih dan jagung lembut.
Kacau sekali-sekala dan tambah sedikit garam untuk membangkitkan rasa lemak bubur jagung kuah.
Akhirnya menambah sagu dan kacau sehingga semua bahan lembut.

Resipi bubur jagung jagung lazat dan mudah bersedia. Jika ia masih tidak manis, anda boleh menambah gula. Jika terlalu tebal, anda boleh menambah sedikit susu atau air. Tetapkan diri anda adalah dengan rasa rasa. Apabila resipi seperti ini, boleh dikongsi.

You Might Also Like

0 comments

Komentarlah dengan bijak